Welke spanning past bij mij

Welke bespanning past bij mij ?

 

Je bespanning is minstens even belangrijk als je racket. Meestal wordt er veel aandacht besteed aan de keuze van een racket maar wordt de keuze van de snaar en spankracht ( bespanning ) over het hoof gezien. Daarom geef ik u hieronder enkele tips om deze keuze te vergemakelijken.

 

Snaren

 

Voordat je op zoek kan gaan naar een snaar die bij u past moet je eerst de keuze maken of je de snaar kiest voor duurzaamheid of voor speelplezier.

 

Vaak hebben de dunnere snaren veel speelplezier maar een lagere duurzaamheid. Het is aan u de keuze. Voor een beginnende speler is duurzaamheid vaak de prioriteid. Maar naar mate je op een hoger niveau speelt draait alles om prestaties en is de duurzaamheid vaak ondergeschikt.

 

Voor de speeleigenschappen van alle snaren kan je bij de snaren terecht.

 

Spankracht

 

Nadat je een snaar gekozen hebt moet de spankracht bepaald worden. Vele spelers kizen voor hoge spanningen omdat dit ook wordt gedaan door de top spelers. Maar is dit correct ?

 

Hoge spanning

 

Hoe hoger de spankracht hoe meer controle je hebt. Maar dit heeft ook enkele nadelen als gevolg . De duurzaamheid van de snaar wordt kleiner en je moet zelf meer energie in je slag steken.

 

Lage Spanning

 

Hoe lager de spankracht hoe minder controle je hebt in je racket. Maar dit geeft ook enkele voordelen met zich mee. De duurzaamheid van de snaar neemt flink toe en door het trampolinne effect moet je minder energie in je slag steken.

 

In de onderstaande tabel kan u een sugestie vindenvoor de spankracht aan de hand van u speelstijl.

 

 

 

 

 

 

 

Helaas is de zoektocht naar een ideale bespanning geen exacte wetenschap. Door een beetje te experimenteren met je snaren kom je ongetwijfeld bij een snaar terecht die bij u past.

 

Ik wens jullie veel succes bij de zoektocht naar jullie ideale bespanning.

 

 

 


Speelstijl


Spankrackt


Beginner

Tot en met  9 Kg


Gevorderd


Van 9 kg tot 11 kg


Vergevorderd


Boven de 11 kg

Cornelis De Herdtstraat 61, 2640 Mortsel, Belgie

telefoneer mij:

0499221146

Email:

info@switsersracketservice.be